Psykologisk tryghed i organisationer – hvordan?

Psykologisk tryghed i organisationer – hvordan?

Det giver god mening. Hvis frygten i organisationerne udskiftes med tillid og mod til at tale om alt det svære. Skam, utilstrækkelighed og usikkerhed – ja så præsterer medarbejdere og ledere bedre. De tænker nyt, tør udfordre alt det kendte og sætte sig selv i spil – med andre ord de tør være sårbare.

Det er bare ikke så nemt som det lyder. Det kræver et sollidt stykke personligt arbejde. Det kræver, at man som leder har arbejdet nok med sig selv og sine egne følelser til at genkende dem, og være fortrolige med. Med andre ord skal man kunne mærke hvornår man selv er i ”forsvar”, hvorfra det ikke er muligt at være vise fx tvivl, usikkerhed og ked-af-det-hed og hvornår man er tryg nok til selv at være ærlig og transparent om ens egen sårbarhed.

For hvilke medarbejdere har lyst til at vise sårbarhed overfor ledere, der hverken kan rumme deres egne sårbare følelser – eller medarbejderens? Også selv om det er en del af strategien, at organisationen skal arbejde henimod mere psykologisk tryghed.

“WOHA er en seriøs samarbejdspartner med høj etik i opgaveløsningen og høj faglig kompetence. Altid 100% faglig kompetent og nærværende respons”.

Susanne Juul Jarlov, Personalechef Fødevarestyrelsen